Standard en Inter akkoord: Zinho Vanheusden wordt duurste inkomende transfer ooit in België

Foto: Photo News

Het dossier leek de voorbije dagen wat vast te zitten, maar Standard en Inter Milan hebben woensdagavond een akkoord bereikt over een definitieve transfer van Zinho Vanheusden. Kostprijs: 12,6 miljoen euro.

Standard en Inter onderhandelden al geruime tijd over van Vanheusden. Inter heeft geld nodig, en de 19-jarige verdediger wilde zelf graag in Luik blijven. Daar wierp hij zich in het voorbije anderhalf seizoen op als sterkhouder.

De onderhandelingen sleepten aan en even leek Sassuolo de beste papieren te hebben, maar Standard drukte finaal door. Vanheusden en de Luikse club hebben een mondeling akkoord over een verbintenis voor vier seizoenen. Inter beschikt wel over een terugkoopclausule, het gelooft nog steeds in de belofteninternational.

Standard zal een slordige 12,6 miljoen euro op tafel moeten leggen. Inter had een som van 18 miljoen euro op het hoofd van de verdediger geplakt, maar Standard bezit nog 30% van de transferrechten. In ieder geval onttroont Vanheusden ene Nicolae Stanciu als duurste inkomende transfer ooit in de Belgische competitie.

Ook Avenatti op komst

Is na Vanheusden targetspits Felipe Avenatti de volgende versterking van Standard? Trainer Michel Preud’homme bevestigt de interesse, maar volgens Italiaanse bronnen hebben de Rouches al een akkoord met de Uruguayaanse spits van Bologna. Die maakte afgelopen seizoen op huurbasis bij KV Kortrijk 15 goals. Standard betaalt zo’n 3,5 miljoen euro en biedt Avenatti een contract voor vier seizoenen.

Door bfa
AANGERADEN
Meest recent