Onderzoek naar aanslagen van 22 maart na drie jaar en drie maanden afgerond

Foto: Photo News

Het onderzoek naar de aanslagen van 22 maart is afgerond. De betrokken onderzoeksrechters hebben het dossier terug in de handen van federaal procureur Frédéric Van Leeuw gegeven. Dat meldt La Libre Belgique.

Het onderzoek duurde drie jaar en drie maanden. “De onderzoeksrechters vinden dat het onderzoek volledig is”, zegt Van Duyse. “Dat is vandaag gecommuniceerd. De federale procureur kan bijkomende onderzoeksdaden vragen, net als de burgerlijke partijen.”

De naasten van de slachtoffers, de burgerlijke partijen en de benadeelde personen, 800 personen in totaal, hebben een brief of mail gekregen om te verwittigen dat het onderzoek klaar is, zodat ze de informatie hebben vóór de media.

De federale procureur zal uiteindelijk een requisitoir moeten opstellen om de zaak voor de raadkamer te brengen. In dat requisitoir zal hij aangeven wie hij voor het hof van assisen wil brengen. “Er zal het requisitoir zijn, de partijen zullen toegang krijgen tot het dossier”, zegt de woordvoerder. “Er is nog veel werk voor het begin van het proces. Wegens de vele aspecten van de zaak is het nog onmogelijk om meer te zeggen over een datum.”

Bij de aanslagen vielen er 32 doden en waren er 340 gewonden.

Onderzoek naar aanslagen van 22 maart na drie jaar en drie maanden afgerond
Foto: Photo News
Door Arthur De Meyer
AANGERADEN