Yves Lampaert neemt vrede met zilver: “Ik ben in orde voor BK en de Tour”

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Yves Lampaert had na het eerste tussenpunt de beste tijd, maar moest finaal de duimen leggen voor Van Aert. En dat was voor hem niet eens een grote verrassing. Meer zelfs, de renner van Deceuninck - Quick Step stapte met een voldaan gevoel van het podium.

LEES OOK. Wout van Aert na zijn eerste Belgische titel tijdrijden: “Laat ze altijd maar aan de kust organiseren”

LEES OOK. Victor Campenaerts is nationale driekleur kwijt: “Liever werelduurrecord dan derde driekleur”

“Ik had verwacht dat Wout en ook Victor beter zouden zijn, dus ik ben tevreden met mijn prestatie”, reageerde Lampaert. “Tweede worden tussen Van Aert en Evenepoel is wellicht iets om in te kaderen. Ik startte gewoontegetrouw zeer snel maar kon daarna niet meer versnellen en die mannen deden dat wel. Ik heb geen fouten gemaakt, al konden mijn bochten iets beter. Ik reed een goede tijdrit en had goede wattages maar was misschien iets minder fris. De Ronde van Zwitserland zat nog in de benen en ik had een beetje last van sinusitis. Maar ik ben zeker in orde voor het BK zondag en de Tour.”

Lampaert wil graag naar het EK tijdrijden, maar de concurrentie is groot. “Als er twee mogen gaan is het logisch dat Victor en Wout geselecteerd worden. Ik hoor het wel. Op het WK wil ik wel alles zetten op de wegrit.”

Door bow