Madonna choqueert met bloedige videoclip: “Hoe durf je van onze pijn entertainment te maken?”

Madonna wordt zelf neergeschoten in haar nieuwe clip, ‘God control’. Foto: rr

Enkele weken na haar muzikale debacle op het Eurovisiesongfestival laat Madonna opnieuw van zich spreken. In de shockerende videoclip bij haar nieuwe song God control klaagt ze het wapengeweld aan, maar niet iedereen is daar gelukkig mee.

“Sinds de jaren tachtig is Madonna niet meer zo controversieel geweest”, klinkt het op de sociale media. En die controverse mist zijn effect niet. De videoclip waarin de Britse superster oproept tot strengere wapenwetten, werd in één dag al meer dan een miljoen keer bekeken. Nochtans is het geen clip voor gevoelige kijkers: niet zonder reden krijg je eerst een waarschuwing te zien dat er schokkende beelden aankomen. In de video zie je mensen die zorgeloos in een nachtclub aan het dansen zijn, plots genadeloos neergemaaid worden door een schutter. Madonna incluis.

Pijn als entertainment

Haar oproep Gun control: now wordt door velen op applaus onthaald, maar toch vindt niet iedereen Madonna’s boodschap gepast. Op de Amerikaanse website TMZ zegt een vrouw die in 2016 de schietpartij in een nachtclub in Orlando overleefde dat de beelden voor haar “bijzonder schokkend zijn om te bekijken”. Ze vraagt zich af of het wel de juiste manier is om te protesteren tegen het wapengeweld. Ook op Twitter meldde zich al een slachtoffer van een schietpartij, dit keer een jonge vrouw die de moordpartij op Columbine High School meemaakte. “Hoe durf je van onze pijn entertainment te maken en er rijker van te worden? Je hoort de video terug te trekken en je te verontschuldigen bij alle overlevenden van schietpartijen”, schrijft de vrouw.

Anderen verwijten Madonna dan weer hypocrisie: “Dachten jullie dan dat Madonna geen gewapende bodyguards heeft? Dat soort mensen is zo schijnheilig als wat.”

Madonna heeft nog niet gereageerd op de commotie.

Door jdr