Denzel gaat op z’n knieën in ‘Love island’, maar het is allesbehalve wat je denkt

Denzel nam nog even tijd om te bidden voor hij de villa verliet. Foto: VIER

Opvallend beeld in Love island donderdagavond: vlak voor Denzel Slager (26) de villa moest verlaten, ging de Nederlandse ex-voetballer nog even door de knieën. Niet voor Aleksandra met wie hij een relatie kreeg, maar voor God.

Door de kijker naar huis gestemd worden als minst populaire man: zo simpel kan het dus ook in Love island. Denzel Slager mocht na vier weken en drie dagen zijn koffer pakken, tot groot verdriet van Aleksandra uit Sint-Niklaas: de twee werden in de villa een koppel. Voor zijn vertrek nam Denzel nog even de tijd voor een gebed. “Ik ben gelovig, ja. Ik bid drie keer per dag. Ik haal er kracht uit. Ik heb Hem bedankt voor zijn bescherming, voor de mooie tijd in de villa en voor Aleksandra. Zij zit nog in de villa en liet een briefje achter in mijn koffer. Dan lopen je ogen vol, natuurlijk. Toen ik de villa binnenging, was Aleksandra niet meteen mijn eerste keuze. Maar ik merkte dat ik heel goed met haar kon praten. Dat ze heel mooi is, heb ik pas later ingezien. Aleksandra is ook heel gelovig, echt bizar, dat kom je niet zo vaak tegen.”

Verhuizen is een optie

De vraag is natuurlijk of Denzel op Aleksandra gaat wachten, ook al duurt haar verblijf in de villa nog maximaal een dikke week. “We hebben een heel goede basis gelegd, het zou zonde zijn niet op haar te wachten. Als zij de villa mag verlaten, gaan we veel tijd samen doorbrengen. En ik ben bereid naar België te verhuizen. Ik woon in Amsterdam, zij in Sint-Niklaas. Antwerpen lijkt me wel een leuke plek om samen te wonen. Ik ken al een paar Vlaamse woorden: allez en ambetant.” (lacht)

Meteen aan het werk hoeft Denzel niet: “Ik ben gestopt met voetballen, ik had er geen plezier meer in. Mijn laatste club was LA Galaxy in de VS, dat was het goeie moment om te stoppen. Nu wil ik even bijkomen en iets op televisie doen. Dat ik als minst populaire man uit de villa ben gestemd, doet me niet zoveel. Ik heb vaak te horen gekregen dat ik een koele kikker ben, maar dat heb ik volgens mij rechtgezet. Ik heb de tijd van m’n leven gehad en een heel leuke meid ontmoet: wat wil je nog meer?”

Door tdl