Vestiville-ganger dient klacht in voor verkrachting: politie opent onderzoek

© BERT DE DEKEN

De politie van Mol is een onderzoek gestart naar een mogelijk verkrachting in het Sunparks-vakantiepark in Mol. Het slachtoffer, een Britse vrouw (21), heeft een klacht ingediend tegen onbekenden.

adm

De vrouw verbleef zelf niet in het vakantiepark, maar ze was er met kennissen naartoe gekomen. Op het domein verbleven heel wat mensen die naar het afgelaste Vestiville in Lommel waren geweest. Ondanks de afgelasting van het festival bleven enkele honderden feestvierders alsnog logeren in het park. “In de loop van de nacht heeft zij bij de politie klacht tegen onbekenden ingediend voor verkrachting”, vertelt commissaris Robert Lehaen van de lokale politie Balen-Dessel-Mol aan Het Laatste Nieuws. “Er was veel feestgedruis in het park waarbij ook veel alcohol is gevloeid. Dat maakt het niet simpel om te achterhalen wie er achter zit.” Nog volgens de commissaris gebeurde de verkrachting in een bungalow al kon het slachtoffer niet aanduiden welke. “De kans bestaat dat de dader snel terug naar het buitenland gaat.”

De politie heeft een medisch onderzoek uitgevoerd en neemt de klacht zeer ernstig. De burgemeester van Lommel heeft extra beveiligingsagenten naar het vakantiepark gestuurd.

LEES OOK. Misnoegde leveranciers volop bezig terrein Vestiville af te breken

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten