Will Tura bewondert Gents stadhuis

Burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) leidde Will Tura, zijn vrouw Jenny en An De Moor van de Beweging Vlaanderen-Europa rond in het stadhuis. Foto: Bart Moerman

Gent -

Een groot moment voor burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) zaterdagnamiddag: hij mocht Will Tura en zijn vrouw Jenny een rondleiding door het Gentse stadhuis geven. “Will was een goede vriend van mijn bompa, hij kwam heel mooi zingen op zijn uitvaart”, vertelt de burgemeester.

Will Tura kreeg zaterdagnamiddag in het Gentse stadhuis een “Gulden Spoor voor Culturele Uitstraling” van de “Beweging Vlaanderen-Europa”. Dat is de organisatie die in heel Vlaanderen de 11-julivieringen organiseert. Voorzitter is de Gentse An De Moor. “Deze huldiging is de start van de 11-julifestiviteiten dit jaar. Wij zijn heel blij dat we dit voor de eerste keer in het Gentse stadhuis konden doen.”

Burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) was maar wat graag op de huldiging in gegaan. “Will Tura was een goede vriend van mijn bompa. Hij is ook komen zingen op zijn uitvaart.”

Tura bevestigde het. “Hij was een hele fijne man.” Gent heeft een speciale plek in zijn hart, gaf hij toe. “Ik kom overal in Vlaanderen graag, maar ik heb toch ook hele mooie concerten gegeven in de Capitole”, vertelde hij.

In afwachting van de uitreiking leidde burgemeester De Clercq Tura rond in het Gentse stadhuis, naar de gemeenteraadszaal, die van het college en ook de trouwkapel. “Dat is niet meer nodig, want we zijn al lang getrouwd”, grapte Jenny.

De burgemeester vertelde trots en met het van hem gekende enthousiasme aan Tura dat ook de Franse presidenten Macron en Mitterrand daar geweest zijn, dat de Pacificatie van Gent er plaatsgevonden had… De zanger was zichtbaar onder de indruk.

Door Bart Moerman
AANGERADEN