Ex-Miss België Romanie getrouwd met broer van Louis Talpe

Romanie en Stefaan. Foto: Instagram Romanie Schotte.

Gewezen Miss België Romanie Schotte (21) – die van het lachende kakske – is in het huwelijksbootje gestapt met Stefan. Haar kersverse echtgenoot, die halverwege de 30 is, is de jongere broer van acteur Louis Talpe. Ze zijn al ruim drie jaar een koppel.

Op Instagram deelde Romanie, in een korte, witte jurk, een foto van de huwelijksceremonie. “Vandaag (zaterdag, nvdr.) trouw ik met mijn beste vriend, degene met wie ik lach, voor wie ik leef, met wie ik droom en die ik graag zie”, schreef ze bij het beeld.

Romanie werd in 2017 verkozen tot Miss België. Ze is een van de weinige winnaressen wier relatie de verkiezing heeft overleefd. “Stefan moet geen schrik hebben voor een breuk, daarvoor zie ik hem te graag”, verklaarde ze al plechtig daags na haar overwinning. Stefan vulde aan: “Miss België of niet, voor mij was Romanie al de mooiste.”

Ex-Miss België Romanie getrouwd met broer van Louis Talpe
De ochtend na haar overwinning maakte Romanie Schotte een plechtige belofte. Foto: Het Nieuwsblad

Enkele dagen na haar verkiezing kwam Romanie in opspraak omdat ze op Instagram vermeend racisme had gepleegd. Dat zat zo. Enkele maanden voor haar overwinning had ze een selfie in de bus geplaatst. In een van de reacties schreef een volger “that nigga”, verwijzend naar de zwarte man in de achtergrond. Als reactie hierop plaatste Romanie de woorden “I know”, gevolgd door een emoji van een lachend kakske.

LEES OOK. (+) Hoe een ‘lachend kakske’ sociale media op zijn kop zette (en ex-Miss België Romanie Schotte veel kan gaan kosten)

De man in kwestie sleurde Schotte voor de rechter, op beschuldiging van racisme, maar de Miss moest uiteindelijk geen schadevergoeding betalen.

Ex-Miss België Romanie getrouwd met broer van Louis Talpe
De bewuste Instagram-reactie. Foto: Instagram Romanie Schotte
Door dhs
  • VOOR ABONNEES