Advocaat: “Hij wou enkel een festival organiseren”

Organisatoren van Vestiville worden aangehouden voor valsheid in geschrifte, misbruik van vertrouwen en oplichting

De Nederlandse organisatoren van het geflopte festival Vestiville in Lommel worden aangehouden. Dat heeft de onderzoeksrechter in Hasselt zondagmiddag beslist, en werd aan onze redactie bevestigd door advocate Joke Feytons. Het gaat om een Nederlandse man die in Cambodja geboren is en zijn zus.

geho, jvh

Ravuth Ty had volgens zijn advocate geen slechte bedoelingen. “Hij wou enkel een festival organiseren”, aldus Joke Feyntons. Het parket ziet het echter anders, en beticht de man van schriftvervalsing, misbruik van vertrouwen en oplichting. Zo zou leveranciers van het festival met valse betalingsbewijzen een rad voor de ogen zijn gedraaid. Mogelijk loopt de fraude in de honderdduizenden euro’s. De onderzoeksrechter in Hasselt besliste daarom om de man na verhoor aan te houden.

LEES OOK. Parket opent onderzoek naar fraude met Vestiville: hoe het ‘grootste urbanfestival van Europa’ de fouten bleef opstapelen (+)

Ook Aymira Ty, de zus van Ravuth Ty, werd door de onderzoeksrechter aangehouden. De onderzoeksrechter heeft de derde organisator, een Brit, laten gaan.

LEES OOK. Hoe Vestiville dankzij Instagram een eigen leven ging leiden (+)

Vestiville met op de affiche grote namen uit de internationale urban dance-wereld startte vrijdag onder een uiterst ongunstig gesternte. Uiteindelijk hakte burgemeester van Lommel Bob Nijs (CD&V) de knoop door en besliste hij dat het festival op de Balendijk niet zou plaatsvinden omdat de veiligheid op het festival niet gegarandeerd kon worden. In de loop van vrijdagnamiddag maakte Amerikaanse headliner A$AP Rocky al bekend dat hij zijn optreden in Lommel annuleerde. Festivalgangers stonden vrijdag ook urenlang te wachten voor de toegangen van de festivalweide, maar die bleven dicht, waarna er chaos ontstond.

bekijk ook

Omstreden festival Vestiville vlak voor start geannuleerd

Boze festivalgangers bestormen weide van Vestiville, politie komt tussenbeide met honden

Vestiville afgelast: radiozender NRJ sprokkelde reacties van teleurgestelde bezoekers

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten