Ticketsite gaat gedupeerden van Vestiville terugbetalen

© BELGA

Eventbrite, één van de twee ticketsites die tickets voor het geflopte festival Vestiville in Lommel verkocht, gaat de gedupeerde festivalgangers terugbetalen. Over tickets die gekocht werden via een andere aanbieder, Festiticket, bestaat nog geen duidelijkheid.

thv, jvh

“We weten dat een festival organiseren veeleisend is en dat dingen fout kunnen lopen, maar het had nooit mogen komen tot de scènes die we vrijdag op Vestiville te zien kregen”, aldus een woordvoerder van Eventbrite, dat wereldwijd in 170 landen actief is. “Duizenden fans op, nabij, of op weg naar het terrein in Lommel hadden een vreselijke ervaring op het festival en bleven boos, teleurgesteld en ontgoocheld achter.”

Daarom heeft Eventbrite nu beslist om alle gedupeerden die tickets kochten via hun site terug te betalen. “Het laatste dat boze festivalgangers nu nodig hebben is onzekerheid over de vraag of ze hun geld terug zullen krijgen van de organisatoren achter Vestiville, terwijl de onderhandelingen daarover weken zouden kunnen aanslepen. Daarom hebben wij beslist tussen te komen en alle tickets die via onze site werden aangekocht terug te betalen. Wij zullen vervolgens blijven proberen het geld te recupereren bij de organisatoren.”

LEES OOK. De vaudeville van Vestiville: “Het heeft nog lang geduurd voor het misliep”

Eventbrite laat weten dat het nog werkt aan de laatste praktische details over de terugbetaling, maar dat het hoopt vandaag al de eerste terugbetalingen te doen.

Over tickets gekocht via Festiticket, de andere website die tickets voor Vestiville aanbood, bestaat nog geen duidelijkheid. Een dagticket voor het festival kostte 78,85 euro of 202,60 euro voor de drie dagen, voor een VIP-ticket betaalde je 188,15 euro voor een dag en 470,80 euro voor een weekend.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten