Niels Destadsbader out met rugblessure, komiek Jens Dendoncker vervangt hem in ‘Belgium’s got talent’

West-Vlaanderen’s got talent: Jens Dendoncker valt tijdelijk in voor Niels Destadsbader.

Zanger en presentator Niels Destadsbader is geveld door een acute rugblessure. Hij zal snel hersteld zijn, maar lang op één stoel zitten is nog een pijnlijke zaak. Slechte timing, want vanaf 1 juli zou hij opnieuw in de jury zitten bij de audities voor het nieuwe seizoen van Belgium’s got talent. Maar de stoel naast An Lemmens, Stan Van Samang en Dan Karaty blijft niet leeg. Niemand minder dan Jens Dendoncker zal Niels vertegenwoordigen en hem als zijn ‘ambassadeur’ op de hoogte houden van de acts die in de show passeren.

“Dit is een geweldige verantwoordelijkheid, maar gelukkig gaat Niels me helpen,” zegt Dendoncker. “Ik ken mezelf, ik ben soms té enthousiast. Ik ga zeker zeven Golden Buzzers per aflevering nodig hebben.” En hij heeft een zwak voor opvallende hoofddeksels: “Kom met een knalgroene badmuts je act doen en mijn ‘ja’ heb je!”

Voor alle duidelijkheid: het gaat om een tijdelijke vervanging. Bij de studioshow van Belgium’s got talent later dit jaar zit Niels gewoon weer op zijn vertrouwde stoel. Als het aan hem lag, was het al zo ver. “Om het met een flauwe woordspeling te zeggen: ik hoop dat dit snel achter de rug is,” zegt hij. “Een paar weken platte rust is, voor iemand die nauwelijks kan stilzitten, om zot van te worden. Maar het moet.” Hij voegt eraan toe dat hij alle vertrouwen heeft in Jens. “Dat heb je met West-Vlamingen, die zijn er voor elkaar.”

Door vama