Abonnee worden? Kies je leesformule

02/07/2019 - Extra
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Blessureleed in ‘Belgium’s got talent’

Door een rugblessure moet Niels Destadsbader (30) zich tijdens de audities van Belgium’s got talent laten vervangen door Jens Dendoncker (28). Ook de publieksopwarmer van het programma liep een blessure op.

De audities van het VTM-programma Belgium’s got talent gingen gisteren van start. Zonder jurylid Niels Destadsbader, want die kreeg van de dokter platte rust voorgeschreven: lang op een stoel zitten is geen optie. “Ik hoop dat dit snel achter de rug”, zegt Destadsbader. “Een paar weken platte rust is echt om zot te worden voor iemand die nauwelijks kan stilzitten. Maar ik heb alle vertrouwen in Jens, die mij vertegenwoordigt tijdens de audities. Tegen de studioshows neem ik gewoon zélf mijn vertrouwde stoel weer in.”

Jens Dendoncker zal als een soort ambassadeur van Niels naast Stan Van Samang, An Lemmens en Dan Karaty zitten. “Dit is een geweldige verantwoordelijkheid, maar gelukkig gaat Niels me helpen. Ik ken mezelf, ik ben soms té enthousiast. Ik ga zeker zeven Golden Buzzers per aflevering nodig hebben. Ik heb trouwens een zwak voor opvallende hoofddeksels. Kom met een knalgroene badmuts je act doen en mijn ja heb je al.”

Met een hand minder

Dimitri Vantomme, de publieksopwarmer van de shows in de Antwerpse Stadsschouwburg, liep ook een blessure op. Hij viel zondagnacht van zijn fiets in Antwerpen en raakte gekwetst aan de elleboog en de kuit. Op sociale media maakte hij zich boos op de stad Antwerpen omdat de werken aan het kruispunt Meir/Operaplein ’s nachts niet verlicht zijn. Toch was Vantomme op post als opwarmer, “met één hand minder in de lucht”.(tdl)

AANGERADEN