Dit N+ artikel is exclusief voor jou als abonnee.

Abonnee worden? Kies je leesformule

02/07/2019 - Extra
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Josefien en Chaya: Annie 2.0.  

Annie rekruteert bij ‘The voice kids’

Deelnemen aan The voice kids werpt zijn vruchten af: ex-kandidaten Josefien Derijcke uit Kalmthout en Chaya Van Mol uit Ittre worden namelijk samen de nieuwe Annie in de gelijknamige musical, die dit najaar in première gaat. Het bekende verhaal van het weesmeisje dat door een rijke zakenman onder zijn hoede wordt genomen in het Amerika van de jaren dertig, wordt vertaald naar het heden. De twee twaalfjarigen zullen elkaar afwisselen in die 2.0-versie van Annie.

De musical ondergaat een duidelijke metamorfose. Weg rosse haren, weg sproeten. Annie anno 2019 lijkt zo uit #LikeMe of een Ketnet-musical te komen. Zelfs haar hond is er niet meer bij.

Josefien en Chaya treden met hun rol in de voetsporen van heel wat bekende acteurs die als kind de rol van Annie speelden. “Ik heb veel filmpjes opgezocht van eerdere Annies. Onder meer Pommelien Thys van #LikeMe en Laura Tesoro speelden de rol al. Zelf was ik bij de drie finalisten in The voice kids 2015. Het afgelopen seizoen speelde ik in Niemandsland, Scrooge én Best of musicals”, aldus Josefien. Ook Chaya, een Nederlandstalige uit het Waalse Ittre, liep eerder in de kijker dankzij The voice kids. Zij waagde het voorbije seizoen haar kans in de blind auditions. (gvv)

Annie, 14-17/11 in Kursaal Oostende, 20-24/11 in Capitole Gent en 18/2-1/3 in Stadsschouwburg Antwerpen. Info & tickets via www.musichall.be.