Marcel Vanthilt fileert weer het muzikale jaar: “Dankzij Ibe en Tamino wordt 2019 het jaar van de zeur”

Niels Destadsbader, Bazart, Oscar and the Wolf, heel Studio Brussel: ze kregen er allemaal van langs in Playlist 2018, het satirische muzikale jaaroverzicht waarmee Marcel Vanthilt eind vorig jaar een aantal Vlaamse zalen vulde. Ook dit jaar komt er een Playlist 2019, met alvast één belangrijke trend: “Het overaanbod aan mannelijke zeuren. Ik denk aan jonge kerels als Tamino en Ibe van The Voice. Ik weet niet wat het leven die jongens misdaan heeft, maar wat een gezeur zeg.”

tdl

Zowel Tamino als Ibe stond de voorbije dagen op het muziekfestival van Rock Werchter, dat ook kritiek kreeg omdat het “geen smoel” meer heeft. Vanthilt is verrassend mild: “Zelfs Kylie Minogue staat nu op Werchter. Het is een beetje een circus geworden, maar je kunt er wel àlles vinden, van Macklemore tot Angèle en Bastille. Het is een soort braderie geworden, een beurs voor de hedendaagse muziek. Ik kan het wel hebben.”

Vanthilt gaat de komende maanden nog voor Radio 2 werken, zijn Radio 1-programma Retro – dat hij overnam van Luc Janssen – keert niet meer terug. In de plaats van Retro komt een nieuw programma van Karolien Debecker. “Retro was behoorlijk arbeidsintensief, maar wel leuk om te doen. Misschien kan Radio 1 wel iets met mijn Playlist 2019 doen, het is en blijft een muzikaal jaaroverzicht.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook