Dit N+ artikel is exclusief voor jou als abonnee.

Abonnee worden? Kies je leesformule

03/07/2019 - Extra
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

  vier

Roel Vanderstukken en zijn vrouw klaar voor de vleeskeuring

Roel Vanderstukken (42) mag zijn voeten onder tafel steken in de halve finale van Grillmasters. Een beetje omdat hij bekend is van Familie, maar vooral omdat zijn vrouw Anne-Sophie Balsing (40) drie jaar in de VS woonde. Zij kan als geen ander een broodje pulled pork beoordelen, een populaire hap over de plas: traag gegaard en bijgevolgd bijzonder mals varkensvlees.

Anne-Sophie Balsing was amper twintig toen ze in New York ging wonen: ze was fotomodel en woonde op haar zestiende in Parijs en op haar achttiende in Tokio. Niet dat Roel Vanderstukken er helemaal voor spek en bonen bij zit: hij kookt graag en goed en won vorig jaar nog het VTM-programma 2 sterren restaurant met zijn goede vriend Kürt Rogiers. In dat programma hielden de twee een paar dagen restaurant Stove in Leuven overeind.

In de halve finale van Grillmasters komt trouwens niet alleen Noord-Amerika aan bod met een broodje pulled pork én een nachtproef waarbij de deelnemers een hele nacht lang een varken aan het spit moeten braden, maar ook Mexico.(tdl)

Grillmasters, Vier, 20.30 uur