Vijftien zwartrijders gevat tijdens controle bij 1.500 treinreizigers

Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Mechelen -

Tijdens een politiecontrole op gebruikers van het openbaar vervoer en overlast in de stationsbuurt werden vooral zwartrijders beboet. Zeven personen hadden drugs op zak.

De politiezone Mechelen-Willebroek controleerde met de hulp van federale drugshondengeleiders en medewerkers van de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn, zo’n 1800 personen en 341 passagiers op 22 lijnbussen en 1.500 treinreizigers. De controles vonden plaats in de Nekkerspoelstraat, Postzegellaan en het Koning Albertplein.

Vijf jongeren probeerden te vluchten toen ze de politieagenten zagen, maar ze werden tegengehouden en een minderjarige jongen was in het bezit van cannabis.

Tijdens de actie werden 15 personen betrapt op zwartrijden en ze mogen zich aan een boete verwachten. 33 personen werden positief aangeduid door de drugshond. Zeven daarvan hadden cannabis, hasj en amfetamines op zak.

Verder waren 22 personen gekend voor eerder gepleegde feiten. Drie mannen stonden geseind in een gerechtelijk dossier. Twee illegalen werden gevat.

Door ldn