Disney schrapt in alle stilte #MeToo-scène uit Toy Story

Foto: Disney

Disney heeft in alle stilte een scène geschrapt uit Toy Story 2. Het gaat om een fragment op het einde van de film, tijdens de aftiteling, waarin een personage twee Barbiepoppen op #MeToo-wijze een rol in Toy Story 3 aanbiedt.

Wie al een Pixar-film zag, weet dat de aftiteling deel uitmaakt van het spektakel. Dan zie je telkens nog enkele zogezegde bloopers, die bewust opgenomen werden om de mensen na de film nog aan het lachen te brengen.

De scène in kwestie is er één uit Toy Story 2 uit 1999, waarin Stinky Pete the Prospector twee Barbiepoppen probeert te verleiden door te zeggen dat hij hen een rol in Toy Story 3 kan bezorgen. Een grapje, maar in tijden van #MeToo kan het niet langer en dus verwijderde Disney de scène.

Wat erin te zien is, is net de praktijk die aangeklaagd wordt door de hele beweging rond machtsmisbruik in de entertainmentsector. Zo zou onder meer producer Harvey Weinstein seks gehad hebben met actrices in ruil voor een rol in zijn films.

De verwijdering werd door internetgebruikers vastgesteld. Wie de dvd nu dus nog koopt, zal de scène niet te zien krijgen. Disney wenste vooralsnog niet te reageren.

Door gjs
Meest recent