Lieven Van Gils keert (voor even) terug naar zijn oude liefde

Foto: vrt

Lieven Van Gils (55) is niet van plan de hele zomer in een hangmat te liggen met een blond Cornet-biertje in de hand. Hij keert eind juli terug naar zijn oude liefde, de radio.

Van 29 juli tot 2 augustus presenteert Van Gils op Radio 1 #weetikveel. Dat programma behandelt elke dag van 12 tot 13 uur de gekste vragen over één specifiek ­onderwerp, van Shakespeare en “de aardappel” tot “waarom zoenen wij” en bacteriën. Lieven Van Gils is aan het afkicken van zijn talkshow Van Gils & Gasten, die hij op 9 mei voor het laatst presenteerde. Maandag is hij samen met beste vriendin Fatma Taspinar te gast in de talkshow Vive le vélo.

Het Radio 1-programma #weetikveel wordt van 8 tot 19 juli gepresenteerd door Sven Speybrouck. Kobe Ilsen neemt de week van 22 juli én heel augustus voor zijn rekening. Vanaf zondag 7 juli start op Radio 1 ook Dubbelbloed opnieuw, het gesmaakte programma waarin de Belgisch-Libanese Layla El Dekmak – bekend van De slimste mens ter wereld – van 11 tot 13 uur in de platenkast duikt van Belgen met buitenlandse roots. Eén van de gasten is stylist Jani Kazaltzis, zoon van Griekse ouders.

Door tdl