Belgische linksback Bolingoli-Mbombo (ex-Club Brugge) versiert mooie transfer naar Celtic

Boli Bolingoli-Mbombo (24) heeft een mooie transfer naar Celtic Glasgow versierd. Het neefje van Romelu Lukaku komt over van Rapid Wenen, waar hij het voorbije seizoen een goede beurt maakte. Met de transfer zou volgens lokale media zo’n 3,5 miljoen euro gemoeid zijn.

Bolingoli, die in 2017 Club Brugge verruilde voor een avontuur in Oostenrijk, werd woensdagavond laat voorgesteld op de clubwebsite van Celtic.

“Hij zal een goede toevoeging aan het team zijn”, vertelde Celtic-manager Neil Lennon eerder al tegenover The Scottish Sun. “Bolingoli-Mbombo geeft ons extra opties op de linksback. Hij is sterk, atletisch en goed met de bal aan de voet.”

Bolingoli maakte indruk in Schotland toen hij twee keer aantrad tegen Glasgow Rangers - de eeuwige concurrent van Celtic - in de Europa League. Bij Celtic hopen ze alvast dat Bolingoli dinsdag al zou kunnen meespelen in de voorrondes van de Champions League. Bolingoli-Mbombo zou bij Celtic Kieran Tierney moeten vervangen, die nadrukkelijk in de belangstelling staat van Arsenal.

Door Wim Conings
  • VOOR ABONNEES
    Meer voetbal