Prins Harry en Meghan Markle houden peetouders van baby Archie geheim

© AFP

Tot frustratie van de Britse tabloids willen prins Harry en Meghan niet verklappen wie de peetouders worden van Archie. De bijna twee maanden oude baby wordt zaterdag gedoopt. Normaal het moment voor het koningshuis om met het publiek te delen wie peter en meter worden. Maar daar doen de hertog en hertogin van Sussex niet aan mee.

agg, vwh

Komende zaterdag, op 6 juli, zal Archie Harrison Mountbatten-Windsor, de zoon van prins Harry en Meghan Markle, gedoopt worden in de privékapel van koningin Elizabeth II in Windsor Castle. Op die heuglijke gebeurtenis zullen ook de peetouders van de jongen aanwezig zijn, al zal de wereld niet te weten komen wie de mensen zijn.

Buckingham Palace heeft in een officiële aankondiging laten weten dat hun identiteit geheim blijft. “Archie zal gedoopt worden tijdens een kleine privéceremonie. De hertog en de hertogin kijken ernaar uit om enkele foto’s van hem te delen. De namen van de peetouders wensen ze privé te houden”, staat er te lezen. Naar verluidt worden zaterdag nauwelijks 25 genodigden verwacht. Wat we wel kunnen verwachten? Nieuwe foto’s van baby Archie, gemaakt door fotograaf Chris Allerton. Vorig jaar, tijdens de doop van prins Louis, werd alles grootser aangepakt en waren veel fotografen uitgenodigd om kiekjes te maken.

Speculaties

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Britten speculeren al weken over de identiteit van de peetouders. Aanvankelijk werden George en Amal Clooney en Serena Williams getipt, maar Britse media lijken te weten dat het om onbekende personen zou gaan. Dat maakt Mark Dyer, de voormalige stalmeester en een ‘tweede vader’ van Harry, en de beste vriendinnen van Meghan, Jessica Mulroney en Misha Nonoo, de meest waarschijnlijke kandidaten.

Onder meer The Daily Mail maakt zich sterk dat de identiteit van de peetouders niet lang geheim zal blijven. De anglicaanse kerk houdt alle details van de doop bij in één register. Die kan het publiek raadplegen voor 30 pond, omgerekend circa 33 euro.

Aangeboden door onze partners

Lees ook