Deze zangeres wordt Ariel in remake van ‘De Kleine Zeemeermin’

Bron © Guardian, Variety

Foto: ISOPIX

De 19-jarige Amerikaanse zangeres Halle Bailey, bekend van het muzikale duo Chloe X Halle, krijgt de rol van Ariel in de ‘live action remake’ van Disneyklassieker ‘De Kleine Zeemeermin’.

Deze zangeres wordt Ariel in remake van ‘De Kleine Zeemeermin’
Foto: Billy Farrell/BFA/REX/Shutterstock

Hoewel een zwart meisje in de rol van de bleke, roodharige Ariel een opvallende keuze lijkt, was het volgens regisseur Rob Marshall na een lange zoektocht “overduidelijk dat Halle die zeldzame combinatie heeft van hart en ziel, jeugd, onschuld en inhoud - plus een glorieuze zangstem - allemaal intrinsieke kwaliteiten die nodig zijn om deze iconische rol te spelen”.

De zangeres, die donkere dreadlocks heeft, postte op Twitter een aangepaste tekening van Ariel met de woorden: “Een droom die uitkomt.”

Halle Bailey werd bekend door samen met haar zus Chloe liedjes van Beyoncé te coveren op YouTube, waarna ze ontdekt werden door de superster en haar platenlabel. Ze speelden als Chloe X Halle in het voorprogramma van Beyoncé op haar Lemonade-tournee.

Halle acteert onder meer in Grown-ish, een spin-off van de serie Black-ish.

De tiener kreeg al felicitaties van actrices Halle Berry en Zendaya.

Productie van de nieuwe ‘Kleine Zeemeermin’ zou begin 2020 van start gaan. De 19-jarige Halle Bailey zal het gezelschap krijgen van onder anderen kindacteur Jacob Tremblay en rapper Awkwafina, terwijl actrice Melissa McCarthy aan het onderhandelen zou zijn over de rol van Ursula.

In de nieuwe versie zullen liedjes opgenomen worden van de tekenfilm uit 1989, naast nieuwe muziek van de oorspronkelijke componist Alan Menken en ‘Hamilton’-maker Lin-Manuel Miranda.

Door adb
Meest recent