Belgisch basketbaltalent Vrenz Bleijenbergh wordt gevolgd door topteam Barcelona: “De kans bestaat dat ik vertrek”

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Waar speelt Vrenz Bleijenbergh volgend seizoen? Het amper 18-jarige Belgische basketbaltalent maakte vorig seizoen minuten bij de Telenet Antwerp Giants, maar gaat deze zomer goed nadenken over zijn toekomst. Een van de pistes is een stap naar topclub Barcelona.

“Ze hebben interesse”, geeft Bleijenbergh toe. “Ik voel me zeker gevleid want het is leuk om door zo’n topploeg gewild te zijn.” De forward kreeg gemiddeld acht minuten speeltijd in het succesjaar van de Giants. Hij zag Antwerp de finale van de play-offs halen, de Final Four van de Champions League spelen en de Belgische beker winnen.

Deze zomer is het opties bekijken. “De kans bestaat dat ik vertrek”, klinkt het. “Ik ga samen met men agency beslissen wat het beste zal zijn. Barcelona, Oostende, Antwerpen… Of ik Haris Bratanovic (die voor het B-team van Barcelona speelt, red.) al gesproken heb? Ja, we hebben al wat gepraat.”

Belgisch basketbaltalent Vrenz Bleijenbergh wordt gevolgd door topteam Barcelona: “De kans bestaat dat ik vertrek”
Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Liggen er geen extra speelkansen bij de Giants nu er enkele sterkhouders vertrekken? “Ik weet niet wie de Giants nog gaan aantrekken, dus ik wacht nog even met mijn beslissing”, aldus Bleijenbergh, die graag zijn kans wilde gaan bij de voorbije NBA Draft, maar zijn deelname aan een prestigieus kamp in het water zag vallen.

“De teleurstelling is nog niet helemaal verwerkt, maar nu heb ik een paar NBA-teams die mij komend seizoen gaan volgen”, zegt de forward die “wel eens vergeleken wordt met Kevin Durant”.

Door Vincent Van Genechten
  • Meest recent