Gianluigi Buffon keert terug naar Juventus en legt medische testen af in Turijn

Bron © BELGA

Foto: AFP

Gianluigi Buffon heeft donderdagvoormiddag medische testen afgelegd bij Juventus. Dat heeft de Italiaanse grootmacht laten weten. De 41-jarige doelman staat zo heel dicht bij een terugkeer naar zijn oude liefde.

Buffon kwam iets voor 9u aan in het centrum waar de medische testen plaatsvonden. Een honderdtal fans wachtte de keeper op en juichte hem luidruchtig toe.

 

 

 

 

 

 

De officialisatie van de terugkeer van Buffon naar Juventus lijkt dus een kwestie van uren. De iconische doelman ruilde Juve vorige zomer na zeventien seizoenen en onder meer negen Scudetto’s voor Paris Saint-Germain. Begin juni bleek echter dat zijn contract in de Franse hoofdstad niet verlengd werd.

Als Buffon terugkeert naar Juventus, moet hij in principe de concurrentie aangaan met Wojciech Szczesny. De 29-jarige Pool was dit seizoen de vaste man tussen de Turijnse palen. Buffon tekent normaal gezien voor één seizoen en een salaris van 1,5 miljoen euro bij de Oude Dame. Als ‘Gigi’ volgend seizoen acht wedstrijden speelt, breekt hij het Serie A-record van Paolo Maldini (647).

Door Vincent Van Genechten