Brusselse formatie: Lippen van onderhandelaars blijven verzegeld, maar “de sfeer is goed”

© BELGA

In het Brussels Parlement lopen de onderhandelingen voor de vorming van een Brusselse regering in alle discretie verder. De deelnemers houden zich aan de afspraak van woensdag om geen verklaringen meer af te leggen, noch over de inhoud, noch over de thema’s die op tafel liggen. Dat wil niet zeggen dat er een haar in de boter zitten, verzekerden de weinige onderhandelaars die via de hoofdingang kwamen.

“We willen niet op voorhand lezen wat er op tafel ligt en wat we gaan beslissen”, verantwoordde informateur Rudi Vervoort (PS) de opgelegde mediastilte. Zoals gewoonlijk beperkte Pascal Smet (one.brussels-sp.a) zich tot de mededeling dat de sfeer goed is en er goed gewerkt wordt. PS-onderhandelaarster Laurette Onkelinx bevestigde dat.

Buiten Sven Gatz (Open VLD) glipten de andere onderhandelaars via de achteringang van het parlement binnen, of waren ze reeds voor de komst van de journalisten naar de Lombardstraat afgezakt.

Het blijft intussen gissen waarover er donderdag de hele dag gepraat zal worden. Dinsdag werd het hoofdstuk mobiliteit in grote lijnen afgeklopt, terwijl woensdag werk, economie en vorming op tafel lag. De vergadering zou zoals de voorgaande dagen duren tot 18-19 uur.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten