Jarne neemt afscheid van Lotte én ‘Love island’: “Zij zette zichzelf buiten de groep”

Jarne en Lotte: even goeie vrienden. Foto: Vier

Sint-Truiden -

“Ik moet zo iemand écht niet langs me hebben”, zei Jarne Baele (24) uit Zepperen vrijdagavond in Love island. Met “zo iemand” bedoelde hij natuurlijk Lotte, de 22-jarige Nederlandse met wie hij een koppel vormde tot er een haar in de boter kwam. De wegen van Jarne en Lotte gaan nu uiteen: op een zucht van de finale zijn ze naar huis gestuurd.

Kroniek van een aangekondigd afscheid in Love island: Jarne en Lotte moesten de villa vlak voor de finale verlaten. Van de vijf koppels in het programma bleken ze samen met Stenn en Rowéna het minst populair bij de kijkers, waarop ze door de drie andere koppels naar huis werden gestuurd. Begrijpelijk, vindt Jarne: tussen hem en Lotte was de liefde dood, terwijl er bij de vier andere koppels wél echte gevoelens speelden. “Toch ben ik blij dat het de andere koppels zijn die de knoop hebben doorgehakt en ons hebben weggestemd. Die mensen kennen ons echt, de kijkers thuis kennen ons alleen van wat ze op televisie zien. En met alle respect voor de makers: wat je op televisie ziet, is en blijft een montage.”

Tussen Jarne en Lotte boterde het al even niet meer. Toen de twee aan elkaar werden gekoppeld, leek een stevig koppel in de maak. Tot Lotte zich begon te ergeren aan de directheid van Jarne, die ze bij momenten omschreef als “grof” en te “weinig empathisch”. Uiteindelijk kwam het tot een breuk, ook al bleven de twee in het spel aan elkaar gekoppeld. Lotte kon dat moeilijk verwerken, zegt Jarne. Dat ze zich afzonderde om alles op een rijtje te zetten, kon hij maar matig appreciëren: “Ik zeg in de aflevering dat ik zo iemand echt niet langs me moet hebben, ja. De voorbije twee weken lag Lotte heel fel met zichzelf in de knoop. Ze huilde veel en zonderde zich af. Als wij boven zaten, zat zij beneden en omgekeerd. Ook bij de uitdagingen die we als koppel moesten uitvoeren, ging ze niet voluit, terwijl ze eigenlijk best fanatiek is. Ik wou er nog het beste van maken, zij duidelijk niet. Ik vond dat jammer. Lotte was ook niet altijd even duidelijk met haar signalen. Op een gegeven moment gaf ze me nog een tweede kans, maar ik had de knoop al doorgehakt. Als ze een beetje gedronken had, was alles weer oké. De volgende dag weer niet. Ik wou er gewoon nog een paar leuke laatste weken van maken, zij dacht daar anders over. Dat werd me op een bepaald moment een beetje te veel.”

Jarne neemt afscheid van Lotte én ‘Love island’: “Zij zette zichzelf buiten de groep”
Jarne fulmineert in de laatste aflevering tegen zijn vrienden en ergert zich aan Lotte die zich afzondert: “Ik heb goesting om uit mijn vel te springen, ik moet zo iemand écht niet langs me hebben”. Foto: Vier

Het werd Jarne écht te veel toen Lotte de indruk wekte dat hij geen nee kon aanvaarden toen ze hem in bed afwees. Jarne maakte zich daar erg boos over: “Omdat ze letterlijk zei dat ik nog aan haar had gezeten, alsof ik haar ongewild betast had. Zo laat ik me niet wegzetten, want ik ben zo niet. Ik heb in die villa voor alle vrouwen hopen respect getoond. Lotte heeft dat trouwens rechtgezet bij Goedele Liekens (de seksuologe houdt met elke afvaller een nagesprek op Telenet, nvdr.).”

Jarne neemt afscheid van Lotte én ‘Love island’: “Zij zette zichzelf buiten de groep”
Jarne in de dagboekkamer: “Lotte is altijd … weg”. Foto: Vier

Spijt heeft Jarne niet: “Ik had de rit graag tot het einde uitgezeten, dat wel. Niet per se om te winnen, maar voor de vrienden die ik daar gemaakt heb. Ik heb zes weken met die mensen doorgebracht, we kruisten elkaar constant. Dat zijn vriendschappen die niet fout kunnen aflopen. Soms werd het daar een beetje een speelplaats met grote kinderen, maar ik heb ongelooflijk veel gelachen. Gebrek aan privacy? Geen last van gehad. Ik heb me nooit afgezonderd, je zal me zelden of nooit alleen in bed of in de zetel hebben zien liggen.”

Wat Jarne nu gaat doen, weet hij nog niet. Hij werkte bij Solar Apps, een bedrijf uit Antwerpen dat apps ontwikkelt. En hij verdient ook bij als fotomodel. “De komende weken zullen veel uitwijzen. Ik sport veel en graag, dat heb ik tijdens de opnames wel een beetje gemist. Als ik voltijds voor een carrière als model kan gaan, zou ik dat overwegen.”

Jarne neemt afscheid van Lotte én ‘Love island’: “Zij zette zichzelf buiten de groep”
Jarne als model: zijn carrière zou wel eens een ferme zet kunnen krijgen. Foto: RR

En Lotte? “Die zal ik nog weleens terugzien, maar dan in groep. Voor haar was dit ook een emotionele rollercoaster, zij moet dit eerst verwerken. Ik ga haar zeker een berichtje sturen of ze goed is aangekomen, of het goed met haar gaat. Maar ik zie me niet meteen één op één met haar uitgaan: dat zou de foute indruk wekken bij andere mensen. Ik ben niet van plan de draad met Lotte weer op te pikken. Anderzijds ga ik de mogelijke aandacht van andere vrouwen niet uitspelen. Ik ben daar heel nuchter in, ik ga niet de gefrustreerde maniak uithangen. (lacht) Ik heb geduld. Ik kom de juiste nog wel tegen. Maar eerst even op mijn positieven komen, want het was een heftige rit.”

Love island: finale, zondag om 21.30 uur op Vier.

Door Tom de Leur
Meest recent