Philippe Gilbert blikt vooruit op de Tour de France waar hij niet bij zal zijn, en dat steekt nog altijd: “Ik ben nu al jaloers”

Bron © La Capitale

Foto: BELGA

Philippe Gilbert is er niet bij in deze Tour de France: hij werd immers niet geselecteerd door zij ploeg Deceuninck-Quick Step. In zijn column voor de Waalse krant La Capitale laat hij zijn licht schijnen over deze Tour en voorspelt hij wie volgens hem de gele, de groene en de bolletjestrui zal winnen. Wanneer hij zijn favoriet voor de eerste rit van vandaag geeft, blijkt echter hoe graag hij er toch had bij geweest.

Volg hier de eerste etappe live van start tot finish!

Door de afwezigheid van Chris Froome verwacht ook Gilbert een open Tour: “Team Ineos lijkt echter nog completer, met Geraint Thomas maar vooral met Egan Bernal. In dit seizoen waar de jeugd al veel heeft gewonnen krijgt Bernal een prachtige gelegenheid om zich te tonen in deze bergachtige editie. De Colombiaan is mijn favoriet.”

Voor het groen tipt Gilbert resoluut op Peter Sagan. “Ik zie niet hoe de andere sprinters Peter Sagan zullen kunnen beletten een nieuwe groene trui op zak te steken. Tenzij een val. Wat de bolletjestrui betreft weet ik na enkle dagen met hem te hebben getraind beter dan wie dan ook dat die opnieuw zal gedragen worden door mijn vriend en teamgenoot Julian Alaphilippe.”

“Elektrische angst in het peloton”

En dan de etappe van vandaag. “De eerste etappe zal erg nerveus zijn”, weet hij. “Ik voel al een aantal weken een bijna elektrische angst in het peloton, wat kan leiden tot massale valpartijen. Vooral de aanloop naar de Muur van Geraardsbergen blijft een strategisch punt, hoewel er nog honderd kilometer tot de finish moeten worden gereden.”

Ook Gilbert verwacht echter een massasprint. “Met Sagan die als winnaar zijn armen in de lucht zal mogen steken. Ik ben nu al jaloers op de man die de gele trui van Eddy Merckx zal ontvangen, een eer die ik graag had willen meemaken. Maar verder wil ik er niet meer op terugkomen, aangezien het is zoals het is: ik zal er niet bij zijn in deze Tour. Dat is mijn manier van leven: altijd vooruit kijken.”

Door vml