Verkeersagressie op E40: hardnekkige vrachtwagenchauffeur speelt met leven van collega en dat van een onschuldige autobestuurder

Een vrachtwagenchauffeur maakte het vrijdagnamiddag wel erg bont op de E40 richting Brussel.

Op de E40 ter hoogte van Wetteren was een automobilist getuige van een levensgevaarlijke situatie. Hoewel hij geen voorrang heeft, vertikt de chauffeur van de witte vrachtwagen om af te remmen en achter de rode truck in te voegen. Sterker nog: de witte vrachtwagen bleef een kilometer lang op de pechstrook naast zijn collega rijden, aan dezelfde snelheid. Pas toen de pechstrook ophield en een geluidsscherm gevaarlijk dichtbij kwam, dwong de invoegende chauffeur zijn collega naar de middenste rijstrook, en ontweek zo maar nipt een aanrijding met de betonnen afsluiting langs de kant van de weg. Bovendien dwong de bestuurder van de witte vrachtwagen nog enkele meters extra naar links, waardoor de rode vrachtwagen ook bijna in botsing kwam met een onschuldige autobestuurder op het linkerrijvak.

Ook iets gefilmd op de weg? Mail je dashcambeelden naar verkeer@nieuwsblad.be.

“Hij heeft zeker ruim een kilometer met 90 kilometer per uur op de pechstrook gereden”, vertelde de maker van de videobeelden aan de redactie van Nieuwsblad.be. “Ik bleef zelf op respectabele afstand omdat er iets ergst kon gebeuren, maar gelukkig was dit niet het geval.”

 

bekijk ook

 

Auto met gehandicaptensticker maakt trucker het leven zuur op E403: “Ik heb toch niks misdaan?”

Levensgevaarlijk: jonge fietser slalomt onbekommerd tussen slagbomen van gesloten overweg

Invoegen zonder kijken, rechts inhalen… motorrijder hangt het uit op Antwerpse Ring

Door kmlo, jvh
VOOR ABONNEES