Abonnee worden? Kies je leesformule

07/07/2019 - Binnenland
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

De Audi A6 kwam tegen de gevel van een café terecht, nadat die met hoge snelheid de middenberm had geraakt.  topa

Vijf inzittenden, onder wie twee jonge voetballers, komen om bij smak tegen café

“Het was doodstil in de auto. Iedereen was op slag dood”

Twee jonge voetballers, Mo Nitcheu (19) en Gerrit Bos (22), zijn gisterochtend gestorven bij een ongeval in Kortessem. Ze hadden een hele nacht gefeest in de Hasseltse discotheek Versuz. Daarna reden ze met drie andere vrienden naar Maastricht, waar ze zouden slapen. Maar tijdens een korte omweg langs Kortessem raakte hun Audi A6 met een gigantische snelheid de boord van een verkeerseiland, waarna de wagen tegen de gevel van een leegstaand café belandde.

Bestuurder sterft bij ongeval in Dilsen-Stokkem

“STVV rouwt om het overlijden van Nitcheu”, luidt het bericht dat voetbalclub Sint-Truiden gistermiddag verspreidde. De 19-jarige jongen uit Kameroen had er zopas een succesvol oefenkamp met de A-kern opzitten in Nederland. Hij stond op de rand van de doorbraak, trainer Marc Brys was zeer te spreken over zijn progressie. Net dat wilden Mo en zijn vrienden vrijdagavond gaan vieren. En dus trok de groep naar de Hasseltse dancing Versuz. Ze feesten er een hele nacht door.

De overleden voetballer Mo Nitcheu (19). STVV 

Gisterochtend zouden ze met de auto richting Maastricht rijden, waar een van hen woonde. Ze zouden er bekomen van de feestnacht. Maar eerst moesten ze nog een ommetje maken langs Kortessem. En net daar liep het fout. De bestuurder van de zilvergrijze Audi verloor de controle over het stuur op het kruispunt van de Dorpsstraat en de Hasseltsesteenweg. De auto raakte de middenberm, kreeg een klapband en vloog met hoge snelheid het kruispunt over. Remmen was niet meer mogelijk, en de auto ramde de gevel van een leegstaand café.

Doodstil in de auto

“Het was een vreselijke klap”, zegt apothekeres Muriel Peeters. Bij het opstaan had zij ontdekt dat er ’s nachts dieven in haar huis en apotheek geweest waren. Ze had de politie gebeld. Een patrouille was net ter plaatste en inspecteerde samen met Peeters haar auto, toen op enkele meters achter haar de auto de gevel inreed.

“De twee agenten zijn onmiddellijk naar de auto gerend om te helpen, maar ze deden meteen teken dat het hopeloos was. Het was doodstil in de auto. Niemand maakte geluid. Iedereen was op slag dood.”

In de wagen zaten vier jongemannen en een meisje. Twee Belgische mannen van 19 en 20 jaar, een Belgisch meisje van 18 jaar, en twee mannen uit Nederland: één heeft de Nederlandse nationaliteit, en één de Portugese nationaliteit. De Nederlander is Gerrit Bos, een ex-jeugdspeler van Racing Genk.

Ex- KRC Genk jeugdspeler Gerrit Bos.   if

Café was leeg

Café Den Hoek was tot vorige zomer een druk café, waar tot in de vroege uren gedanst werd. Maar het stond al vele maanden leeg, nadat het op 18 december 2018 failliet ging. Het gebouw zelf stond te koop.

“Ook het appartement boven het café stond leeg”, weet de burgemeester Tom Thijsen (CD&V) . Er zouden plannen geweest zijn om het café af te breken, om het bewuste kruispunt te kunnen heraanleggen. Er is ernstige structurele schade aan het pand.

  Tom Palmaers

Bestuurder sterft bij ongeval in Dilsen-Stokkem

Een automobilist liet gisterochtend het leven bij een ongeval met brand op de Rijksweg in Rotem, in het Limburgse Dilsen-Stokkem. Het slachtoffer reed rond 5.45 uur tegen de gevel van een leegstaand huis.

De bestuurder verloor de controle over zijn stuur en boorde zich doorheen de haag van het huis, om vervolgens tot stilstand te komen tegen de gevel. Door de klap vloog de auto in brand en de vlammen sloegen over op de gevel van de leegstaande woning. De brandweer moest ter plaatse komen en een deel van het dak openleggen om de brand volledig te kunnen blussen.(blg)

AANGERADEN