David Goffin en Elise Mertens spelen maandag om plaats in kwartfinales van Wimbledon

Bron © BELGA

Foto: Photo News

David Goffin (ATP 23) en Elise Mertens (WTA 21) komen maandag in actie op Wimbledon. Allebei trachten ze zich op het Londense gras voor het eerst in hun carrière te plaatsen voor de kwartfinales.

Goffin neemt het in de achtste finales op tegen de Spaanse veteraan Fernando Verdasco (ATP 37). Het wordt hun zevende onderlinge duel, het eerste op gras. Voorlopig is de balans met drie zeges voor Goffin en drie voor Verdasco perfect in evenwicht. Goffin, 28, won de laatste ontmoeting tegen de 35-jarige Verdasco, in mei 2017 op gravel in Rome.

De winnaar mag uitkijken naar een duel tegen de Servische titelverdediger Novak Djokovic (ATP 1). Die neemt het maandag op tegen de Fransman Ugo Humbert (ATP 66).

De partij tussen Goffin en Verdasco staat als tweede op court drie geprogrammeerd. Om 12u (Belgische tijd) is er eerst de achtste finale tussen de Oekraïense Elina Svitolina (WTA 8) en de Kroatische Petra Martic (WTA 24).

Goffin ziet kansen tegen Verdasco: “Maar ik zal moeten knokken”

David Goffin (ATP 23) kan zich maandag voor het eerst plaatsen voor de kwartfinales op Wimbledon. Daarvoor moet de 28-jarige Luikenaar in de vierde ronde voorbij de Spanjaard Fernando Verdasco (ATP 37) zien te geraken. “Het is een gouden mogelijkheid, maar ik zal er toch voor moeten knokken”, blikte Goffin zondag vooruit.

Goffin moest vrijdag diep in de reserves tasten om de Rus Daniil Medvedev (ATP 13) te verslaan. Daar had onze landgenoot drie uur en half en vijf sets voor nodig. “Dat we op zondag een rustdag kregen op Wimbledon, is goed. Dat doet na een week tennis toch deugd”, zei Le Goff zondag. De Luikenaar kijkt uit naar de tweede week op de All England Club. “De sfeer is altijd geweldig in de tweede week. Ik hoop dat ik nog even kan doorgaan, want er zijn altijd leuke momenten. Ik zie ook kansen tegen Verdasco. Maar men moet niet denken dat ik al in de kwartfinales sta. Verdasco is linkshandig, heeft een sterke forehand en speelde hier al eens de kwartfinales.”

In de onderlinge ontmoetingen houden Goffin en zijn zeven jaar oudere opponent elkaar in evenwicht met elk drie zeges. “Verdasco is een ander type dan Medvedev. Hij is een echte strijder. Tegen Edmund stond hij in de tweede ronde twee sets in het krijt, maar wint hij alsnog. En wanneer hij gelanceerd is, gebruikt hij die energie in zijn voordeel. Verdasco kan dan een heel hoog niveau halen. Die situatie wil ik net vermijden door zijn ritme te breken.”

David Goffin en Elise Mertens spelen maandag om plaats in kwartfinales van Wimbledon
Foto: BELGA

Elise Mertens staat maandag in de achtste finale tegenover de Tsjechische Barbora Strycova (WTA 54). De 23-jarige Mertens speelde een keer eerder tegen de 33-jarige Strycova. Vorig jaar haalde de Limburgse het in de zestiende finales van de US Open met 6-3 en 7-6 (7/4).

De winnares ontmoet in de kwartfinales de Engelse Johanna Konta (WTA 18) of de Tsjechische Petra Kvitova (WTA 6), Wimbledonlaureate in 2011 en 2014.

Mertens en Strycova spelen de eerste wedstrijd (vanaf 12u) op court twaalf.

Nog maandag speelt junior Gauthier Onclin zijn wedstrijd van de eerste ronde in het enkelspel tegen de Engelsman Anton Matusevich.

  • Meest recent