Remco Evenepoel keek zijn ogen uit op bezoek in de Tour: “Het lachje van Wout van Aert zei genoeg toen ik hem zag”

Foto: Photo News

In de Ronde van Frankrijk stond zondag een ploegentijdrit in Brussel op het programma. Winnaar: Jumbo-Visma. Deceuninck-Quick Step werd knap derde, achter Team Ineos. Remco Evenepoel ging zijn ploegmaats vooraf begroeten.

Klik hier voor onze digitale Tourgids

“Het was een kippenvelmoment want ik heb ook in auto meegereden”, zei Evenepoel bij Vive le Vélo. “Ik had soms echt het gevoel dat ik zelf ging koersen. Ik was zelfs nerveuzer dan wanneer ik zelf zou koersen. Het was speciaal om die mannen bezig te zien. Het is ook de Tour hé. Dan voel je een ander soort spanning bij de jongens. Iedereen was gebrand om te winnen. Ik heb gewoon even hallo gezegd, want ik word zelf niet zo graag lastig gevallen voor de start.”

“Of ik zelf zin had om mee te doen? Zeker wel. Het kriebelde. Al is een ploegentijdrit heel zwaar. Ik heb bij eentje ooit eens 400 watt getrapt, wat heel veel is voor mijn gewicht. Dat is tegen de limiet. Daarna kan je even niet meer. Het is neervallen na de finish. Jumbo-Visma? Dat was niet echt een verrassing. Samen met onze ploeg en Ineos, het podium was niet verrassend. Wel heel straf van Jumbo. Ze pakten voor de Tour al zeges met Roglic en je mag niet vergeten dat ze hier ook Steven Kruijswijk hebben.”

“Wout van Aert? Ik passeerde hem toevallig toen hun verkenning er net opzat. Ik riep naar hem en zijn lachje zei genoeg. Het verrast me ook niet meer. Hij heeft al genoeg bewezen als tijdrijder. Zoals op het BK, toen hij nog enkele trappen hoger stond als ik. Al ben ik van mezelf toen wel verschoten.”

En wanneer rijdt Evenepoel zelf de Tour? “Dat is nog wel andere koek. De Tour, dat zijn de zwaarste drie weken van het seizoen. Misschien niet qua parcours, maar wel met alles eromheen. Ik zou het niet erg vinden om nog een paar jaar te werken naar een Tourstart. Er zijn ook nog andere dingen hé.”

Door Vincent Van Genechten