Kortessem opent rouwregister voor slachtoffers van dramatisch verkeersongeval

Bron © BELGA

Foto: Serge Minten

Kortessem -

De gemeente Kortessem opent vanaf dinsdag een rouwregister voor de vijf slachtoffers van het dodelijke verkeersongeval van vorige zaterdag. Toen reed een auto met vijf jongeren frontaal in op een leegstaand café op het kruispunt van de Dorpsstraat en de Tongersesteenweg. Iedereen die zijn medeleven wil betuigen met de vijf omgekomen jongeren, die tussen de achttien en twintig jaar jong waren, kan tot volgende week maandag terecht in het gemeentehuis van Kortessem.

De gemeente Kortessem werd zaterdag door het ongeval ruw wakkergeschud en het was in de gemeente ook het gespreksonderwerp van de dag. De jongeren waren zaterdagmorgen na een nachtje stappen vertrokken aan discotheek Versuz in Hasselt en waren op weg naar Maastricht toen ze in Kortessem verongelukten. Een van de slachtoffers woonde in de gemeente en een ander slachtoffer had familie wonen in Kortessem.

LEES OOK. Vier voetballers en een meisje dat kapper wilde worden: dit zijn de vijf jongeren die stierven bij het drama in Kortessem (+)

Burgemeester Tom Tijsen en het schepencollege beslisten om in de raadszaal van het administratief centrum vanaf dinsdag een rouwregister voor de slachtoffers te openen waarin iedereen die dat wenst een bericht kan achterlaten voor de families van de getroffenen. Het rouwregister kan ondertekend worden tijdens de openingsuren van het gemeentehuis op dinsdag, woensdag en volgende week maandag. Donderdag en vrijdag is het gemeentehuis gesloten wegens de Vlaamse feestdag en een brugdag.

LEES OOK. “Mo hoefde niet meer in die auto te zitten”: familie van beloftevolle spits Mo Nitcheu (19) rouwt na dramatisch ongeval (+)

LEES OOK. Musti (20) stierf bij drama in Kortessem: “Hij was het kind dat elke ouder zou willen” (+)

LEES OOK. Tien broers en zussen in rouw na drama: “Cassandra was de lijm die onze grote familie samenhield” (+)

Door jvh
AANGERADEN