Vliegtuigen botsen op Schiphol

Bron © De Telegraaf

Foto: DANIEL C. DE VOGEL

Twee vliegtuigen zijn dinsdagochtend op Schiphol op het platform tegen elkaar gebotst. Het gaat om een KLM-toestel met bestemming Madrid, dat achteruit van de gate werd geduwd om op te stijgen. Het raakte ineens een EasyJet-kist die al klaar stond voor vertrek.

Volgens een woordvoerster van de KLM hebben de toestellen elkaar geraakt bij een zogenaamde ’pushback’. De vliegtuigen worden dan vanaf de gate naar achter geduwd.

Beide vliegtuigen hebben schade opgelopen. Volgens de KLM zijn de passagiers niet in gevaar geweest en zijn er geen gewonden gevallen.

Vliegtuigen botsen op Schiphol
Foto: RIK

KLM-passagiers schrokken behoorlijk. “We hoorden een klap en staan nu vast. Iemand heeft hier duidelijk geblunderd. We krijgen net te horen dat we terug moeten naar de gate. Ons vliegtuig gaat vandaag voorlopig niet meer de lucht in, zegt de bemanning. Wij moeten in de terminal wachten op een vervangende vlucht”, aldus een Nederlandse ooggetuige.

Hij weet niet hoe lang het gaat duren. “Ik ga in ieder geval mijn afspraken in Spanje missen.” De oorzaak van de aanrijding is nog niet bekend. Het lijkt op onoplettendheid of een inschattingsfout. Op Schiphol is het door de zomervakantie topdrukte.

KLM gaat de reizigers met een ander toestel naar de Spaanse hoofdstad brengen. Hoe het kan dat de twee vliegtuigen elkaar hebben geraakt, wordt nog onderzocht.

bekijk ook

“Het klonk alsof er een bom ontplofte”: vliegtuig snijdt staartvlak ander toestel af bij botsing

Vliegtuigpassagiers staan doodsangsten uit als ze tegen plafond worden gekatapulteerd

Vliegtuig maakt noodlanding zonder neuswiel, paniek als cabine zich plots met rook vult

AANGERADEN
Meest recent