Jeugdbeweging organiseert eerste zomerkamp voor transgenderjongeren

Bron © BELGA

Themabeeld Foto: Shutterstock

In Lokeren organiseert jeugdbeweging T-jong het eerste zomerkamp voor transgenderjongeren. Zestien meerderjarige jongeren die zich als transgender identificeren, doen er tot vrijdag allerlei activiteiten. “Het gaat om kwetsbare jongeren, die tijdens zo’n kamp niet langer anders zijn dan de anderen”, zegt woordvoerder Senne Misplon.

T-jong is een nationale jeugdbeweging voor transgenderjongeren en onderdeel van Wel Jong Niet Hetero. Die vzw organiseert al jaren zomerkampen voor holebi- en transjongeren, maar nooit eerder stond er een kamp op het programma exclusief voor transjongeren. Misplon geeft aan dat het zomerkamp ook volgende jaren georganiseerd zal worden.

Tijdens het zomerkamp staan trans- en niet-transspecifieke vormingen en informatiemomenten op het programma. Maar er worden ook ontspannende en sportieve activiteiten gedaan. “Een veilige plek creëren is een van de hoofddoelen die we met dit kamp willen bereiken”, zegt Misplon.

De jongerenbeweging bekijkt of ze in de toekomst ook zomerkampen voor transgenderjongeren vanaf 10 jaar kan organiseren.

Door jvh