BV’s steken een handje toe voor #éénvoorallen

Bron © Eén

Wie dinsdagmiddag door Kalmthout reed, zag misschien Steven Van Herreweghe (41) druk in de weer met een spons en emmers. De presentator stak er een handje toe bij de carwash van vzw Het Ventiel, dat activiteiten organiseert voor mensen met jongdementie. En dat deed hij niet zomaar: Van Herreweghe was de eerste bekende Vlaming die de handen uit de mouwen stak voor #éénvoorallen. Dat is een online project van de openbare omroep waarbij iedere dag een Eén-gezicht de kijkers gaat helpen.

Via Facebook biedt de BV zijn of haar diensten aan en kunnen de kijkers voorstellen doen. Zo werd Van Herreweghe gisteren onder meer gevraagd voor allerlei huishoudelijke taakjes, maar werd hij ook uitgenodigd om een luisterverhaal te schrijven voor blinden en om iemands zoon op te vrolijken na het trekken van zijn wijsheidstanden. “Of je nu hulp nodigt hebt in de keuken, of je vrouw ten huwelijk wilt vragen, wij willen bij alles helpen”, aldus Van Herreweghe. “Er is niets dat ik niet graag doe. Behalve slangen eten geven, dan.”

Komende weken bieden onder meer Kristel Verbeke, Siska Schoeters, Dieter Coppens, Sven Deleijer, Danira en Bart Peeters hun diensten aan. Wie wat hulp kan gebruiken, houdt maar beter de Facebook-pagina van Eén in de gaten.

Door dvg
AANGERADEN