Kinderen imiteren hun helden in ‘De sterrenstudio’

Joyce Beullens en James Cooke nemen de presentatie van ‘De sterrenstudio’ voor hun rekening. Foto: Dirk Vertommen

Verkleed als Maya de Bij of Marthe van K3 ‘Soundmixshow’-gewijs door een ster wandelen en vervolgens een act doen van je favoriete Studio 100-held. Dat is het concept van het kinderprogramma ‘De sterrenstudio’ op Studio 100 TV, waarvan de opnames van het tweede seizoen volop bezig zijn. Ook op YouTube lokken de video’s heel wat bekijks. Een schattig dansende Maya de Bij heeft zelfs meer dan acht miljoen views. Ook Mischa, Febe, Lexi en Juliette schitteren als hun helden.

Mischa (11 jaar, Damme): danst als Baba Yega

Kinderen imiteren hun helden in ‘De sterrenstudio’
Mischa zit helemaal in Baba Yega-sferen. Foto: Dirk Vertommen

“Ik wilde graag meedoen, omdat ik dit een eerste stap vind om een beetje beroemd te worden als danser en om ook beter te worden. Baba Yega inspireert me, ik vind ze heel speciaal. En ik ben fan omdat ze grappig zijn en soms veel acteren. (lacht) Ik ben begonnen met zumba en hiphop op de dansschool. Intussen doe ik aan competitiedansen. Omdat ik een publiek gewoon ben, heb ik niet echt zenuwen. Het was mijn mama die vond dat dit iets voor mij was, want zij vindt dat ik heel goed kan dansen.

Febe (8 jaar, Eeklo): is Marthe van K3

Kinderen imiteren hun helden in ‘De sterrenstudio’
Febe durfde het aan om te rolschaatsen én te zingen als Marthe van K3. Foto: Dirk Vertommen

“Marthe is mijn favoriete K3-meisje, omdat zij heel goed kan zingen. Al van mijn twee jaar ben ik bezig met zingen en dansen. Omdat het mij heel leuk leek om eens op televisie te komen, doe ik nu mee aan De sterrenstudio. Zo kan ik mijn talent aan heel veel kinderen tonen. Mijn mama vroeg mij of ze me mocht inschrijven. Toen zei ik (heel enthousiast) ja, ja, ja! Ik heb wel veel zenuwen. Een trucje daarvoor heb ik niet echt. (denkt even na) Of misschien toch eentje: nog eens heel hard gillen voor ik opga.” (lacht)

Lexi (9 jaar, Niel): zingt als Keelin (Nachtwacht)

Kinderen imiteren hun helden in ‘De sterrenstudio’
Keelin en Lexi, het zouden zusjes kunnen zijn. Foto: Dirk Vertommen

“Keelin vind ik een leuk figuur om na te spelen. Daarom heb ik voor haar gekozen. Ze kan goed acteren en gaat helemaal in haar verhaal op. Ik zing zelf super graag, en op een podium is dat nog specialer. Eerder ging ik al naar de zang-, acteer- en dansschool van Studio 100. Nerveus ben ik niet, maar heb wel een trucje. Dan ga ik ergens rustig zitten en denk ik aan iets helemaal anders, zoals thuis chillen in de zetel.”

Juliette (8 jaar, Roeselare): danst als Blinky Bill

Kinderen imiteren hun helden in ‘De sterrenstudio’
Juliette trok dit warme pluizige pak aan om zich in het vel te verplaatsen van haar favoriete avonturier, de koala Blinky Bill. Foto: Dirk Vertommen

“Blinky Bill is heel avontuurlijke koala en heeft veel vriendjes. Dat hebben we gemeen. Zo ga ik soms eens naar het bos met mijn grote broer en doen we daar een zoektocht bij de bomen. Ik wilde heel graag meedoen aan De sterrenstudio, omdat ik dan helemaal mezelf kan zijn. Dan kan ik goed dansen en kunnen de kindjes in het publiek naar mij kijken. Daar zitten trouwens ook mijn vriendjes Hanne, Lars en mijn broer. Ik ben wel een beetje zenuwachtig, ja. Maar ik zal eens goed in- en uitademen, dan gaat dat over. Ik heb leren dansen bij de dansschool en daar zeggen ze dat ik dit goed ga doen. Als het op tv komt, dan gaan we misschien wel samen kijken.”

INFO

Vanaf het najaar op Studio 100 TV en in de gratis app Studio 100 GO

Door Eva De Poorter