Hoe gaat het verder met Katusha-Alpecin? Renners krijgen te horen dat ze vrij zijn om te onderhandelen

© Photo News

De Franse sportkrant L’Equipe meldt dat het management van Katusha-Alpecin dinsdagavond de renners op de hoogte gebracht van het feit dat de ploeg onder deze vorm aan het eind van dit seizoen ophoudt te bestaan. De renners zijn vrij om te onderhandelen maar kregen eveneens het signaal dat ze niet hoeven te vrezen voor hun toekomst.

hc/bvc/wvo/gvdl

Klik hier voor onze digitale Tourgids

Zie ook:

De 23 renners van Katusha kregen gisteravond te horen dat ze hun vrijheid krijgen met betrekking tot volgend seizoen. Concreet: sponsor Katusha houdt ermee op en ook cosponsor Alpecin heeft nog geen beslissing genomen. Tegelijk kregen de renners van het management het signaal dat ze niet hoeven te vrezen voor hun toekomst.

Verwijzen ze hiermee naar het ‘superteam’ rond Mathieu van der Poel, met huidig fietsconstructeur Canyon als grote bezieler, is nog niet duidelijk. Zowel Katusha als Corendon-Circus hebben Canyon als fietsconstructeur en de Duitsers zouden maar al te graag een team uitbouwen rond het Nederlandse talent. Met Jenthe Biermans, Jens Debusschere en Stef Cras rijden er momenteel drie landgenoten voor het World Tourteam.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten