Studio 100-reeks ‘Mia and Me’ krijgt bioscoopfilm

De internationale liveaction- en animatiereeks ‘Mia and Me’ krijgt een vierde seizoen én een eerste film. De kinderreeks wordt mee geproduceerd door Studio 100, dat onder meer instaat voor het liveactiongedeelte. Een deel van het werk wordt nu gedaan in Schelle en er volgen nog opnames in de Vlaamse Ardennen.

In Mia and me is Mia een meisje uit de echte wereld, dat haar ouders verloren heeft in een ongeluk. Van haar tante krijgt ze na hun dood een bijzondere game, ontworpen door haar vader, die een succesvolle spelletjesmaker was. Daardoor kan ze afdalen naar de magische wereld van Centopia, waar gevleugelde elfjes, eenhoorns en draken welig tieren. Daar kan Mia echt zichzelf zijn als avatar.

De reeks loopt al drie seizoenen en krijgt daar nu nog een vierde bij én een eerste film. Terwijl hoofdrolspeelster Margot Nuccetelli Italiaans is, komt de rest van de cast uit het Verenigd Koninkrijk, Nederland en België. Het liveactiongedeelte van de film wordt op dit moment geproduceerd in Schelle, door Studio 100. Er volgen ook nog opnames op locatie, voornamelijk in de regio Vlaamse Ardennen. Voor de animatie trekt de reeks naar Duitsland en voornamelijk India, waar Studio 56 zich over de zaak ontfermt.

Oorspronkelijk was Mia and me een format van het Duitse mediabedrijf M4e. Omdat dat in 2017 in handen kwam van Studio 100, werkt nu ook het Belgische bedrijf van Gert Verhulst en Hans Bourlon mee. De reeks is vooral in Duitsland een succesverhaal, bij ons zijn de avonturen van Mia te zien op kinderzender Nickelodeon en streamingdienst Netflix. Het vierde seizoen komt eind 2020 op de buis, op de film is het nog wachten tot 2021.

Door eadp
Meest recent