Abonnee worden? Kies je leesformule

11/07/2019 - BV&Co
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

  

Sofie Dumont kookt met Jani en Cath Luyten op Ibiza

Sofie Dumont (45) heeft de smaak te pakken op Ibiza. Net als vorig jaar trekt ze naar het Spaanse feesteiland om er een hele zomer te koken voor en met bekende gasten. Dat doet de gewezen VTM-chef voor haar eigen YouTube-kanaal Sofie Dumont Chef. Daarop presenteert ze wekelijks haar eigen online zomerprogramma Happy moments in Ibiza.

  

Dumont poot haar keuken neer op Terra Masia, de grootste ecologische boederij van Ibiza, waar de lokale boeren groenten en fruit telen. En daar komt heel wat bekend volk op af: Jani Kazaltzis (40) bijt de spits af in de eerste aflevering, later komen ook klankman Pascal Braeckman en Dumonts boezemvriendin Cath Luyten op bezoek. “We koken telkens buiten”, vertelt Dumont. “Meestal op de bioboerderij, maar ook een keertje op een houten boot in een rustige baai. Bedoeling is dat we heel relaxed werken. Mijn gasten en ik koken gerechten waar we zelf zin in hebben, maar die je thuis ook perfect kan uitproberen. Lekker en gezellig, dat is de insteek.”

  

Sinds het verdwijnen van De Keuken van Sofie op VTM is Dumont al een tijdje geen vast tv-gezicht meer in Vlaanderen. Wel is ze te zien als presentatrice en chef in de Waalse versie van Grillmasters. Tijdens de zomermaanden ligt haar focus helemaal op haar YouTube-programma. De eerste aflevering van Happy moments in Ibiza verschijnt vrijdag online, daarna volgt iedere vrijdag een nieuw filmpje.(dvg)

Nu in het nieuws