Belgische vrouw (22) overleden na dramatisch verlopen toeristisch ritje met brommer in Zuid-Frankrijk

Bron © Le Dauphiné Libéré

Foto: Google Maps

De vakantie van een Belgisch koppel in Zuid-Frankrijk is dramatisch geëindigd. De twee besloten dinsdag een brommer te huren in Annecy, maar de vrouw (22) verloor onmiddellijk de controle en reed een glazen etalage binnen. Ze raakte zwaargewond en overleed donderdag aan haar verwondingen.

Volgens de lokale krant Le Dauphiné Libéré, gebeurde het ongeval dinsdagochtend om 8 uur. In het centrum van Annecy, een stadje in de buurt van Lyon, wilde het koppel twee brommertjes huren om rond het meer te rijden.

Nog voor het koppel goed op weg was, verloor de vrouw de controle. Ze reed uit de parkeerplaats toen het misging. Ze kruiste de drukke straat en reed recht de etalage in aan de overkant. “Ik liep op het trottoir toen ik de jonge vrouw hoorde gillen. Ik kon me nog net omdraaien toen ze de vitrine inreed. In een fractie van een seconde brak er paniek uit in de straat. Ik heb de brandweer gebeld. Ik bibber nog steeds”, zegt een 29-jarige ooggetuige.

De vrouw raakte zwaargewond: het gebroken glas raakte een halsslagader. Ook in de borststreek en het been werd de vrouw zwaargewond. Ze werd naar het ziekenhuis overgebracht, maar is daar overleden aan haar verwondingen.

De 21-jarige vriend van de vrouw werd door de brandweer opgevangen, hij was in shock.

Door nba, jvh
Laad meer berichten...