A$AP Rocky blijft in de cel en mist Dour én Tomorrowland

Asap Rocky: vechtparij komt hem duur te staan. Foto: AFP

A$AP Rocky (30) schrapt al zijn optredens voor de maand juli, zo heeft zijn management meegedeeld. Dat betekent dat de rapper komende zondag niet zal optreden in Dour, waar hij headliner was van het festival. Omdat hij voorlopig de gevangenis in Zweden niet mag verlaten, zal A$AP Rocky ook Tomorrowland aan zich moeten laten voorbijgaan. De Amerikaan had nog verschillende Europese optredens op zijn agenda staat, maar ook in onder meer Duitsland, Italië en Oekraïne zullen de organisatoren op zoek moeten naar een vervanger.

A$AP Rocky, die in het gewone leven Rakim Mayers heet,wordt nog altijd vastgehouden voor zijn betrokkenheid bij een vechtpartij in Stockholm. De aanklacht luidt ‘mishandeling’, volgens de muzikant handelde hij uit zelfverdediging.

LEES OOK. A$AP Rocky, de man die Vestiville naar de verdommenis hielp, zit nu zelf in vieze papieren

Zijn manager beweert ondertussen dat hij in de Zweedse gevangenis “onmenselijk” wordt behandeld. Hij zou er in een stinkende cel op een yogamatje moeten slapen, geen rust vinden omdat naast hem een man met mentale problemen zit en het eten zou er zo slecht zijn dat hij moet overleven op één appel per dag. Om die toestanden aan te klagen, startte Rocky’s manager al een petitie die door een pak beroemdheden is ondertekend. Volgens de Zweedse advocaat van de muzikant geldt er in de gevangenis een normaal regime.

Wanneer A$AP Rocky kan vrijkomen, is niet duidelijk en evenmin of hij zijn concertverplichtingen voor augustus zal kunnen nakomen.

Door jdr