Kloave Viere legt mensen met beperking extra in de watten

© Jan Vens

Kloaver Viere, de Gentse cabaretgroep dis samengesteld is uit mensen met een visuele beperking, verlaagt de drempel van hun revue voor mensen met een beperking. Voor één voorstelling halen vrijwilligers de mensen zelfs op aan de bushalte.

Rudy Tollenaere

Donald en Daniëlla Cornelis, Gina Malego en Mark Haché spelen tijdens de Gentse Feesten de revue We zijn Weere van corvee! Humor, liedjes en sketches, geheel en al in de Gentse sappige wereldtaal. Rode draad in de show: Kloaver Viere gaat samen met het publiek op zoek naar wat nu precies kan omschreven worden als 'een zwaar beroep'.

Kloaver Viere maakte er een punt van om de voorstelling toegankelijk te maken voor alle lagen van de bevolking. "Onze voorstellingen zijn altijd zeer toegankelijk voor rolstoelgebruikers' aldus Gina Malego," maar op donderdag 25 juli doen we extra inspanningen: die dag zetten we de tafels extra ver uit elkaar, zodat rolstoelgebruikers meer plaats hebben. Voor blinden en slechtzienden (een aantal groepsleden van Koaver Viere is zelf slechtziend) hebben we een systeem van audio-descriptie. Mensen moeten wel zelf een koptelefoon of oortjes meebrengen en best vooraf inschrijven, want het systeem kan maximum 16 aansluitingen aan. Voor mensen met auditieve beperkingen is er die dag een ringleiding voorzien en zijn er tolken Vlaamse gebarentaal.Komt daarbij dat we die dag extra vrijwilligers voorzien om de mensen naar hun plaatsen te begeleiden. Mensen met een beperking die op donderdag 25 juli met het openbaar vervoer komen kunnen aan de halte afgehaald worden.We verlagen die dag de inkomprijs ook van 12 naar 9 euro." Kloaver Viere dacht ook aan mensen met een financiële beperking en werkt dit jaar met Uitpas, waardoor ook de financiële drempel verlaagd wordt. Kloaver Viere. Spectrumschool, Martelaarslaan 13. Van 21 tot 27 juli. Info en reservatie via 09-236.18.46 (Gina) en 09-226.19.24 (Daniëlla)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten