Transgender ging voor het eerst als meisje uit en werd verkracht, drie mannen krijgen vijf jaar cel

Bron © BELGA

Foto: BELGAIMAGE

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft drie mannen van 24, 25 en 34 jaar veroordeeld tot vijf jaar cel voor de verkrachting van een 17-jarig transgender meisje.

Het slachtoffer, dat transgender is, was op 22 juni 2018 met twee vrienden naar discotheek Red & Blue in Antwerpen gegaan. Ze ging die avond voor het eerst als meisje uit. Wat een leuke tijd moest worden, eindigde echter in een nachtmerrie.

Toen ze naar buiten ging omdat ze zich niet lekker voelde, waren de 34-jarige beklaagde - die haar voortdurend lastig had gevallen - en zijn twee vrienden haar gevolgd. Voor ze het goed en wel besefte, werd ze door het trio in een taxi gezet. De 24-jarige was tijdens de rit handtastelijk geworden. Ze probeerde hem van zich af te duwen, maar voelde zich te zwak.

De mannen namen haar mee naar een appartement in de De Gryspeerstraat in Deurne, waar de 24-jarige woonde. Volgens het slachtoffer hadden ze haar daar om beurten verkracht. Ze kon uiteindelijk ontsnappen, nadat ze een van hen in het geslachtsdeel had gebeten.

De beklaagden, die via telefonie-onderzoek geïdentificeerd werden, ontkenden iedere betrokkenheid. Aanvankelijk beweerden ze elkaar zelfs niet te kennen en ontkenden ze in de Red & Blue geweest te zijn. Ze betwistten ook dat er seksuele contacten waren geweest, ook al stemden de aangetroffen DNA-sporen bij het slachtoffer overeen met hun DNA-stalen. Geconfronteerd met die resultaten verklaarden ze dat het slachtoffer had ingestemd met de seksuele handelingen.

De rechtbank vond het bewezen dat de drie beklaagden het meisje brutaal verkracht hadden. “De feiten zijn ernstig. Beklaagden moeten een ernstig signaal krijgen dat dergelijke feiten niet getolereerd worden”, zei de rechtbank. Ze kregen alle drie een effectieve celstraf van vijf jaar opgelegd en moeten het slachtoffer 5.500 euro schadevergoeding betalen. De rechtbank beval ook de onmiddellijke aanhouding van de twee oudsten.

Laad meer berichten...