Lieven Debrauwer doet het tijdens de Gentse Feesten drie keer

© if

© if

© if

Lieven Debrauwer heeft iets te vieren: "ik ben 50 en de helft van die tijd woon ik al in Gent. Toen in 2001 de film Pauline & Paulette uit kwam, schreven de West-Vlaamse media voluit over mij omdat ik van Roeselare ben, maar de Gentse media claimden mij als Gentenaar. Dat was leuk meegenomen", aldus Debrauwer, "maar nu ik hier al een kwarteeuw woon mag ik me toch al een beetje Gentenaar noemen hé!".

Rudy Tollenaere

Debrauwer speelt tijdens de Gentse Feesten niet minder dan drie producties. Samen met pianist Marc Maes herneemt hij From Broadway to Paris waarin hij volop bekende musical- en filmiedjes brengt uit onder meer Gigi, Irma La Douce, Silk Stockings en Victor/Victoira. De sfeer is die van het romantische Parijs, maar de twee maken ook tussenstops in Broadway en Hollywood. Debrauwer en Maes spelen de voorstelling eenmalig op zondag 28 juli in Scala. In diezelfde Scala spelen Debrauwer en Maes ook vier aperitiefconcerten, telkens op zaterdag en zondag om 11 uur. "Dan brengen we een overzicht uit de verschillende shows die Marc en ik de afgelopen 20 jaar speelden" aldus Debrauwer "en daar zit ook een pak Vlaamse kleinkunst in. Mensen kunnen ook verzoeknummers vragen." Het is niet dat Debrauwer zijn West-Vlaamse roots verraadt. Hij speelt ook nog de productie Leute. Daarin kruipt Debrauwer in de huid van Jozef Vanneste op, kortweg Sèf, de zogenaamde theaterassistent van Debrauwer. Debrauwer speelt die show volledig in het West-Vlaams.

Lieven Debrauwer, Marc Maes. From Broadway à Paris, Aperitiefconcert 20 jaar muziektheater en Leute. Scala, Dendermondesteenweg. www.scalaplatform.be

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten