Spullen van tennislegende Boris Becker onder de hamer: topstuk levert 35.750 euro op

Bron © BELGA

80 memorabilia, waaronder een paar bekers van grand slams, van de failliete Boris Becker werden per veiling verkocht. Foto: AFP

Meer dan 80 memorabilia uit de carrière van de Duitse tennislegende Boris Becker zijn donderdag onder de hamer gegaan bij een Brits veilinghuis. De gedwongen verkoop was nodig om Beckers schuldeisers te kunnen afbetalen.

Becker werd in 2017 door een Britse rechtbank failliet verklaard. Na een lange juridische strijd om de gedwongen veiling tegen te houden, gingen donderdag 82 trofeeën en persoonlijke spullen, zoals horloges en een sok van de meervoudige Wimbledon-winnaar, onder de hamer om de schuldeisers van de 51-jarige tennislegende af te lossen.

LEES OOK. Boris Becker smeet 200 miljoen euro door ramen en deuren, maar nu moet tenniskoning zijn eigen trofeeën verkopen (+)

Een oude tennisracket van Puma getekend door Becker ging voor bijna 15.000 euro de deur uit, en een ‘Man van het Jaar’-trofee uit 1985 leverde 34.000 euro op. Het topstuk, een replica van de Wimbledon-trofee die Becker kreeg na zijn zege op het Londense gras in 1985, ging voor ruim 35.750 euro onder de hamer.

Door jvh
AANGERADEN