Koersnieuwtjes: Maxime Monfort wil 17de profjaar, nog renner van trainingsgroepje ‘De Melkerie’ voor Deceuninck-Quick Step

© Photo News

Maxime Monfort is aan het onderhandelen met John Lelangue. De 36-jarige Ardennees is einde contract bij Soudal-Lotto, maar wil nog één jaar doorgaan om zo af te ronden op zeventien prof­jaren. Monfort is momenteel actief in de Tour. In zijn twintigste grote ronde heeft de kamergenoot van Tiesj Benoot de functie van wegkapitein.

bvc, hc

Nog bij Soudal-Lotto staan Jelle Vanendert en Frederik Frison dicht bij een contractverlenging. Vanendert (34) rijdt sinds 2009 bij de Belgische ploeg en heeft een belangrijke rol als luitenant van Bjorg Lambrecht in de ­Ardennen. Frison (26) werd recent nog vijfde op het BK tijdrijden.

Ook Van Lerberghe op weg naar Deceuninck-Quick Step

De kans is groot dat in 2020 naast Yves Lampaert, Tim Declercq en nieuwkomer Stijn Steels nog een renner van het trainingsgroepje De Melkerie voor Deceuninck-Quick Step rijdt. Bert Van Lerberghe staat dicht bij een deal met Patrick Lefevere.

De 26-jarige Waregemnaar is net als zijn drie maten een product van Sport Vlaanderen-Baloise (2015-2017). De voorbije twee jaar werd hij bij Cofidis uitgespeeld als loods van Nacer ­Bouhanni. Bij Deceuninck-Quick Step zou hij die rol vervullen in dienst van Sam Bennett of Fabio ­Jakobsen. Vanlerberghe geniet nog interesse van twee Franse ploegen, maar Lefevere is het meest concreet.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten