Prins Laurent en prinses Astrid “slachtoffer van discriminatie”

Bron © DH.net
  • Prins Laurent en zijn vrouw Claire

“Prins Laurent en prinses Astrid worden minder goed behandeld dan andere Belgische burgers.” Dat is de conclusie van Charles-Eric Clesse, arbeidsauditeur en docent sociaal recht aan VUB. Die vindt dat het vorstelijk paar gediscrimineerd wordt.

Prins Laurent en prinses Astrid zouden niet correct behandeld worden op het gebied van arbeidsrecht en sociale zekerheid. Dat schrijft Charles-Eric Clesse, die daarover een studie publiceerde in het tweetalige tijdschrift Journal des Tribunaux du Travail genaamd ‘De Koninklijke schenkingen en het sociaal recht’.

Volgens de professor sociaal recht zijn de broer en zus van Koning Filip dus het slachtoffer van discriminatie. “Ze zijn het slachtoffer van een discriminerende regeling” en “ze worden vanwege hun geboorte anders behandeld in vergelijking met Belgische burgers”.

Nog volgens de bevindingen van het onderzoek is het noodzakelijk om de gelijkheid te herstellen. Om dit te doen zou een herziening van de wet uit 2013 nodig zijn, een wet over de subsidies toegekend aan leden van de koninklijke familie. Zo niet, waarschuwt de auteur, dan kunnen Astrid en Laurent zich beroepen op het Europees Verdrag tot bescherming van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden om “van de Belgische Staat het recht op sociale zekerheid en recht op werk te eisen”.

bekijk ook

Prins Laurent neemt het op voor daklozen

Prins Laurent gunt koning Albert geen blik waardig bij aankomst Koningsdag

Verrassing voor bezoekers LEGO-beurs wanneer prins en Laurent en zoon Nicolas komen opdagen

Door evdg
AANGERADEN
Meest recent