Langste etappe in de Tour meteen opgeschrikt door zware valpartij van Mike Teunissen en Tejay Van Garderen

© rr

In de Tour staat vrijdag de zevende etappe op het programma, de langste in deze editie, over 230 kilometer tussen Belfort en Chalon-sur-Saône. Een rit voor sprinters die al snel in de plooi leek te liggen met een vlucht van de twee ervaren Fransen Stéphane Rossetto en Yoann Offredo. Toch werd het peloton opgeschrikt door een zware val van Mike Teunissen en Tejay Van Garderen.

vml

Volg hier live de zevende etappe van start tot finish!

Aan een verkeerseiland liep het mis: Mike Teunissen, de eerste geletruidrager in deze Tour, lag op de gron maar kon snel de rit hervatten. Tejay Van Garderen was fel gehavend en bloedde in het aangezicht maar ook de Amerikaan kroop wel opnieuw op de fiets.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook dit jaar is het niet de Tour van Van Garderen. Op La Planche des Belles Filles kreeg hij ook al acht minuten aan de broek.

LEES OOK. Ploegdokters hebben opvallende verklaring waarom renners amper vallen in deze Tour (maar renners gaan niet akkoord)

LEES OOK

Nu in het nieuws