Josje strikt Leah Thys en Eline De Munck voor nieuwe clip

© Kyky Kong Kong by Beeldhouwers

Josje Huisman (33) heeft met Wat doe je nou haar derde single beet. En daar hoort natuurlijk een videoclip bij. Eentje die barst van de bekende koppen: Josje haalt er onder meer Leah Thys (74) en Eline De Munck (31) bij. “De opnames waren een feestje. Pure fun.”

DVG

© Kyky Kong Kong by Beeldhouwers

Na Gasolina en Laat ze maar is Wat doe je nou de derde solosingle die Josje Huisman na haar K3-carrière lost. En het is veruit haar meest dansbare geworden. “Ik ben een energiek persoon, iemand die houdt van uptempo liedjes”, vertelt ze. “Dus ik wilde absoluut een nummer als dit uitbrengen. En intussen liggen er nog zo enkele klaar. Ik breng heel snel nog meer nieuwe muziek uit.”

Een opgewekt nummer vraagt om een opgewekte clip. Dat is bij Wat doe je nou alvast goed gelukt. “Ik wilde er een extravaganza-feestje van maken”, zegt Josje. “Veel kostuums, veel dansen en vooral een setting waar iedereen zichzelf kon zijn. We zijn goed los gegaan bij de opnames. Het was pure fun.” Josje strikte onder meer een Vlaams tv-monument: Thuis-actrice Leah Thys. “Ze is een begrip in Vlaanderen, dus ik wilde haar er heel graag bij. Je weet natuurlijk nooit op voorhand of zo’n legende er zin in heeft. Maar Leah zag het onmiddellijk zitten.”

Nog een single

© Kyky Kong Kong by Beeldhouwers

Ook Eline De Munck tekent present. Zij zet haar beste dansbeentje voor in de videoclip. “Eline en ik kennen elkaar al langer”, zegt Josje. “We werkten samen in de musical Beauty and the beast en sindsdien klikt het tussen ons. Ik heb veel respect voor Eline: ze is een sterke zakenvrouw. Maar ook iemand die houdt van feesten. Dus belde ik haar op: kom naar de opnames en ga lekker los. En dat deed ze onmiddellijk.”

Verder duiken choreografe en The Band-jurylid Min Hee Bervoets, balletdanser Wim Vanlessen en de bekende Antwerpse stadsgids Tanguy Ottomer op in de clip. Deze zomer lost Josje Huisman nog minstens één single. Eind september ligt Goed bevallen?, haar boek over zwangerschap, in de rekken.

LEES OOK