Ook gecoöpteerde senatoren leggen eed af

Bron © BELGA

Bert Anciaux (SP.A) Foto: BELGA

De Senaat is sinds vrijdag volledig samengesteld met de eedaflegging van de tien gecoöpteerde senatoren: zes Nederlandstaligen en vier Franstaligen.

De Franstalige PVDA (PTB) coöpteerde Ayse Yigit, de Limburgse lijsttrekster voor de Kamer, die niet verkozen raakte. Ze legde de eed eerst af in het Nederlands, maar dat heeft geen invloed op de samenstelling van de taalgroepen. De Senaat telt 35 Nederlandstalige senatoren, 24 Franstalige senatoren en één Duitstalige senator.

De tien gecoöpteerde senatoren zijn Bert Anciaux (SP.A), Bob De Brabandere (Vlaams Belang), Mark Demesmaeker (N-VA), Sabine de Bethune (CD&V), Fourat Ben Chikha (Groen), Rik Daems (Open VLD), Jean-Frederic Eerdekens (PS), Georges-Louis Bouchez (MR), France Masai (Ecolo) en Ayse Yigit (PVDA). Anciaux, de Bethune en Daems waren vorige legislatuur reeds lid van de Senaat.

Ook CD&V-deelstaatssenator Orry Van de Wauwer legde vrijdag de eed af. Vorige week was hij niet aanwezig. Volgende week donderdag komt de Senaat opnieuw bijeen voor de benoeming van het bureau en de samenstelling van de delegaties van de Senaat in een aantal internationale assemblees.

Door jvh
VOOR ABONNEES