Politie van Knokke-Heist krijgt versterking van Nederlandse politie te paard tegen overlast door jongeren

Bron © BELGA

Foto: jve

Knokke-Heist -

De lokale politie van Knokke-Heist zet sinds deze week de versterking in van zowel de Belgische als Nederlandse politie te paard.

Voor onze noorderburen was het de eerste keer dat ze met hun cavalerie een Belgische politiezone bijstonden tijdens een preventieve patrouilleopdracht. Samen met de strand- en fietspolitie hielden de vier ruiters een extra oogje in het zeil. Dat doen ze in het kader van overlastproblemenm omdat heel wat Nederlandse jongeren in Knokke-Heist verblijven tijdens de vakantieperiodes.

“Tijdens de vakantieperiodes vertoeven veel Nederlandse jongeren in Knokke-Heist. Bij overlastproblemen is het een meerwaarde om dan een gemengde patrouille op pad te hebben. Zo kan de Nederlandse agent meteen de identiteit van de jongeren controleren”, vertelt woordvoerster Isolde Van Eenooghe van politiezone Damme/Knokke-Heist. Ook in de toekomst sluit het politieteam verdere samenwerking niet uit.

“De ruiters zijn gemakkelijk aanspreekbaar, goed zichtbaar en uitermate geschikt voor preventief toezicht op locaties die met een politiewagen moeilijk bereikbaar zijn, zoals het strand, de duinen en fiets- en wandelpaden”, verduidelijkt Van Eenooghe. Door de paardenpatrouilles komen wel paardenvijgen op de openbare weg terecht. De lokale politie en de gemeentelijke reinigingsdienst maakten alvast goede afspraken oom de straten proper te houden.

De Belgische politie te paard patrouilleert nog tot en met zondag 14 juli in de villawijken in Knokke-Heist.

Door jvh